Buitenschoolse opvang Berg en Dal... uitdaging voor uw kind!

Hier bij de buitenschoolse opvang hebben wij een vast team van pedagogisch medewerkers voor u klaar staan om uw kind uitdaging te bieden en te prikkelen!

Waarom buitenschoolse opvang?

Bij de BSO zijn de kinderen in een leeftijdsfase waarin zij zich verder gaan ontwikkelen. De wereld buitenshuis wordt steeds groter en verder verkent. Voor deze basisschool kinderen wil de BSO een bijdrage leveren aan een prikkelende en stimulerende ontwikkeling per kind; maar ook de kinderen als groep. Het onderwijs en de BSO vullen elkaar aan en zijn elkaars samenwerkingspartners, gericht op het kind. Er is ondersteuning vanuit het onderwijs  naar de BSO en andersom, met als einddoel maar één ding: uw kind ondersteunen en begeleiden tijdens het opgroeien. We werken hierbij aan de fysieke en emotionele veiligheid van uw kind, stimuleren sociale, persoonlijke en morele competenties.

Uniek aan deze locatie.

De BSO in Berg en Dal is gevestigd in dorpshuis Kerstendal en in de Titus Brandsma school. In Kerstendal beschikken wij over een eigen groepsruimte naast het kinderdagverblijf met een leuke, eigen, afsluitbare speelruimte buiten. In deze groepsruimte zijn twee groepen gevestigd: De Banjo's en de Basgitaren. Beide groepen zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

In totaal kunnen in deze ruimte maximaal 30 kinderen worden geplaatst. Wij spelen door elkaar heen in de groepsruimte, maar op rustige dagen voegen we samen, inclusief de Ultrabassen.

In de Titus Brandsma school beschikken wij over een groepsruimte die overdag ook gebruikt wordt door school voor activiteiten. In deze ruimte zijn gevestigd de Ultrabassen (8+ jaar). Op deze groep kunnen maximaal 16 kinderen worden geplaatst. De Ultrabassen zijn op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig in de school. Op woensdag en vrijdag voegen zij samen met de Banjo's en de Basgitaren in de groepsruimte in Kerstendal.

Op loopafstand zit een mooie openbare speeltuin, waar ook met veel plezier gebruik van wordt gemaakt. Bovendien ligt de BSO aan de rand van het bos; een prachtige gelegenheid om spelenderwijs de natuur te ontdekken! Veel van de activiteiten richten zich hier ook op de natuur.

Verder bieden wij een gevarieerd activiteitenprogramma aan met leuke workshops op het gebied van creatieve activiteiten, koken, sport en techniek!

Voorschoolse opvang.

Deze BSO biedt voorschoolse opvang aan. Uw kind kan dan naar de BSO voor openingstijd van de school. De kinderen worden door een pedagogisch medewerker lopend naar de school gebracht.