Buitenschoolse opvang op de Breedeweg, hartstikke gezellig!

Hier op de Breedeweg hebben wij ook een vast team van pedagogisch medewerkers klaar staan voor u en uw kind.

Waarom Buitenschoolse opvang?

Bij de BSO zijn de kinderen in een leeftijdsfase waarin zij zich verder gaan ontwikkelen. De wereld buitenshuis wordt steeds groter en verder verkent. Voor deze basisschool kinderen wil de BSO een bijdrage leveren aan een prikkelende en stimulerende ontwikkeling per kind; maar ook de kinderen als groep. Het onderwijs en de BSO vullen elkaar aan en zijn elkaars samenwerkingspartners, gericht op het kind. Er is ondersteuning vanuit het onderwijs naar de BSO en andersom, met als einddoel maar n ding: uw kind ondersteunen en begeleiden tijdens het opgroeien. We werken hierbij aan de fysieke en emotionele veiligheid van uw kind, stimuleren sociale, persoonlijke en morele competenties.

Uniek aan deze locatie.

De BSO in de Breedeweg is gevestigd in het buurtcentrum de Krf. Hier beschikken wij over een leuke, eigen speeltuin die afgesloten kan worden. Er zijn elke dag leuke en uitdagende activiteiten in ons aanbod, dikwijls in samenwerking met locale groepen of verenigingen (zoals de fanfare Jubilate Deo).

Er zijn twee groepen aanwezig:

  1. De Quiro's (4-6 jaar).
  2. De Bongo's (7-12 jaar).

Zij hebben elk een eigen groepsruimte die geschikt is voor maximaal 20 kinderen per ruimte. Elke ruimte is speciaal ingericht op de leeftijdsgroep. Zo beschikken de Quiro's over een prachtige houten kookhoek, terwijl bij de Bongo's een leuk tafelvoetbalspel staat. Bij mooi weer wordt vaak gebruik gemaakt van de prachtige speeltuin die op 50 meter loopafstand zit.

Voorschoolse opvang.

Deze BSO locatie heeft voorschoolse opvang. Uw kind kan dan naar de BSO voor openingstijd van de school. De kinderen die op de Basisschool de Breedeweg zitten worden lopend weggebracht, de kinderen die op de andere scholen zitten worden opgehaald met een taxi.

 

Ons prijswinnende groepje bij de carnavalsoptocht in de Breedeweg, 2011.