Buitenschoolse opvang de Tabla's; avontuurlijk, kleinschalig en vertrouwd!


In  Basisschool Op de Heuvel bieden wij buitenschoolse opvang aan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Na de zomervakantie starten we ook op woensdag. Vanaf 14.00 uur, nadat school is afgelopen, worden de kinderen opgevangen door vaste mensen van de BSO.

Waarom Buitenschoolse opvang?

Bij de BSO zijn kinderen in een leeftijdsfase waarin zij zich verder gaan ontwikkelen. De wereld buitenshuis wordt steeds groter en wordt verder verkent. Voor deze basisschoolkinderen wil de BSO een bijdrage leveren aan een prikkelende en stimulerende ontwikkeling per kind; maar ook de kinderen als groep. Het onderwijs en de BSO vullen elkaar aan en zijn elkaars samenwerkingspartners, gericht op het kind. Er is ondersteuning vanuit het onderwijs naar de BSO en andersom, met als gezamenlijk einddoel: uw kind begeleiden en ondersteunen tijdens het opgroeien. We werken hierbij aan de fysieke en emotionele veiligheid van uw kind, stimuleren sociale, persoonlijke en morele competenties.

Uniek aan deze locatie.

BSO de Tabla's heeft een gezellige ruimte op de begane grond van de school in het Voorzieningenhart van Groesbeek. Er is een eigen keuken. Een van de vele mogelijkheden van deze locatie is dat er van meerdere ruimtes gebruik gemaakt kan worden; de peuterspeelzaal, de gymzaal en ook de prachtige buitenruimte!! Het meest unieke aan deze locatie is de bibliotheek die ook gehuisvest is in het Voorzieningenhart. De kinderen zijn na school gelijk in een vertrouwde omgeving. Het lokaal is zodanig ingericht dat het aanvoelt als een leuke omgeving waarin gespeeld en vrije tijd beleefd kan worden!

Er is één verticale groep aanwezig, met kinderen van 4-12 jaar.

De groepsruimte is geschikt voor maximaal 15 kinderen. De ruimte is leuk ingericht met een lekkere bank, eettafel en een atelier waar op diverse plekken gespeeld kan worden met verschillende materialen. Rondom de school kunnen we gebruik maken van de speelplaats met zandbak, waterbaan het voetbalveld en aansluitend het grote park met speeltoestellen (nog in aanleg). Ook hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van de gymzaal in het gebouw aanwezig . Een mooie uitkomst bij slecht weer!  Ook maken wij graag gebruik van het dichtbijgelegen prachtige Avonturenbos . Samen er lekker op uit gaan om de natuur te ontdekken!