Kinderdagopvang

In het ruime gebouw aan de Cranenburgsestraat, waar ook de basisscholen Adelbrecht en Carolus zijn gevestigd, bevindt zich aan de achterzijde ons kinderdagverblijf De Toeter voor kinderen van 0 tot 4 jaar.  De locatie is goed bereikbaar, dichtbij het centrum en aan de doorgaande weg naar Nijmegen, in de jonge wijk de Hüsenhoff.

In onze fijne groepsruimte is ruimte voor alle leeftijden: afgeschermde ruimte voor de kleinsten en volop uitdagende speelplekken voor de oudere kinderen. Peuters bieden wij activiteiten waarbij we spelenderwijs hun ontwikkeling op gebied van taal, muziek, beginnend rekenen motoriek stimuleren. We maken hiervoor onder andere gebruik van Peuterplein.

Buitenspelen kunnen we op alle pleinen van het pand, maar we hebben ook de beschikking over onze eigen afgeschermde tuin met babyweitje, zandbak en moestuin. Het nabijgelegen buurtpark ’t Groeske zorgt voor nog meer mogelijkheden om buiten te spelen en te ontdekken.

We werken nauw samen met de peutergroep, de BSO en de scholen in het pand, vieren en spelen samen en hebben regelmatig overleg over onze visie, activiteiten en samenwerking.

Peutergroep

In het ruime gebouw aan de Cranenburgsestraat, waar ook de basisscholen Adelbrecht-Windekind en Carolus zijn gevestigd, bevindt zich onze peutergroep Pipa , naast de achteringang van het gebouw.  Een vast team van pedagogisch medewerkers zorgt ervoor dat uw kind op een gezellige manier spelenderwijs leert in een groep samen te spelen, mee te doen aan activiteiten en het uitbreiden van ervaringen.

Naast de groepsruimte maken de kinderen veel gebruik van het aangrenzende plein waar ook de kleuterklassen van basisschool Adelbrecht-Windekind zijn gevestigd. Peuters en kleuters spelen hier met en door elkaar. Dit maakt de overgang naar school nog makkelijker en logischer. Ook gebruiken wij het gymlokaal voor de onderbouw, de buitenterreinen rondom het gebouw en kunnen we spelen in het geweldige natuurspeelpark ‘t Groeske aan de overkant van de straat.

De groepsruimte wordt ’s middags gebruikt door de buitenschoolse opvang. Hierdoor is de eventuele overstap voor uw kind van peutergroep naar school en bso nóg kleiner!

De Pipa is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur (eventueel halve dagopvang mogelijk van 8:00 tot 12:45 uur). Alle kinderen eten een boterham mee tussen de middag. De Pipa is alleen geopend in de schoolweken.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand of er zijn risico’s daarop kunnen in aanmerking komen voor een VVE-indicatie. Het consultatiebureau geeft deze af als tijdens een bezoek rond 2 jaar hier aanleiding toe is of op aangeven van professionals, zoals onze zorgcoördinator of pedagogisch medewerkers.

Kinderen met een VVE-indicatie komen gedurende 16 uur per week in aanmerking voor extra begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit extra aandacht op de groep, een planmatige aanpak, vaker oudergesprekken, inzet van ons zorgteam en een warme overdracht naar school. Kinderen krijgen zo een betere kans op een goede start op de basisschool. Voor 16 uur VVE per week betalen ouders een lager tarief.

VVE-begeleiding is mogelijk op iedere peutergroep en ieder kinderdagverblijf. Onze pedagogisch medewerkers zijn opgeleid in voor- en vroegschoolse educatie.

BSO groepen Piccolo’s en de Toumbi’s

In het mooie gebouw van basisschool Adelbrecht-Windekind en SBO Carolus bevinden zich onze BSO-groepen Piccolo’s en de Toumbi’s, naast de achteringang van de Adelbrecht.

De ruimte waarin wij spelen na schooltijd bestaat uit de groepsruimte (waar in de ochtend de kinderen van de Pipa spelen) én het plein tussen de kleuterklassen. Op het plein zijn diverse hoeken ingericht met mogelijkheden voor vrij spel en chillen.

We spelen graag en veel buiten op het schoolplein dat grenst aan onze groepsruimte, maar ook het schitterende natuurspeelpark ’t Groeske ligt naast de deur. Iedere week is er een nieuw aanbod van uiteenlopende activiteiten, van koken en knutselen tot sport en spel.

De Piccolo’s en Toumbi’s zijn geopend op maandag tot en met vrijdag, van 14: 00 uur tot 18:00 uur. In de vakanties (Meer Domino) spelen de kinderen op onze vakantie BSO Breedeweg.

Op deze locatie is ook voorschoolse opvang mogelijk van 7:30 tot 8:30 uur. Op de VSO wordt de dag rustig opgestart, rustig wakker worden met een spelletje of lekker spelen. Om iets voor half negen gaan de oudere kinderen zelf binnen de school naar hun klas. De kleinere kinderen worden indien nodig naar hun klas gebracht.

Openingstijden

Cranenburgsetsraat 112a

6561 AR Groesbeek

Telefoonummer: 024-76 00 00 6

e-mailadres: cranenburgsestraat@kindercentrum-domino.nl

Kinderdagopvang de Toeter
 • Landelijk registratienummer: 424183638
 • Het kinderdagverblijf is het gehele jaar open van maandag t/m vrijdag van 07.30-18.00 uur.
Peutergroep/halve dagopvang Pipa
 • Landelijk registratienummer: 424183638
 • De peutergroep is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.
 • De halve dagopvang is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.45 uur.
 • De peutergroep is gesloten in de schoolvakanties.
BSO Cranenburgsestraat
 • Landelijk registratienummer: 864577102
 • De voorschoolse opvang is van 07.30 tot 08.30 uur.
 • De naschoolse opvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.
 • U kunt kiezen voor opvang van 14.00 – 16.00 uur of van 14.00 – 18.00 uur.
 • Op vakantiedagen zijn wij geopend van 07.30 tot 18.00 uur op de vakantie BSO locatie.

Locatie Op de Heuvel

Kinderopvang - Peuteropvang - BSO

Lees meer

Locatie de Sieppe

Peuteropvang - TSO - BSO

Lees meer

locatie Vossenhol

Peutergroep BSO

Lees meer

Kindcentrum Op de Horst

Peuteropvang - BSO

Lees meer

Bijna 10er BSO de Beatbox

BSO

Lees meer

Locatie Berg en Dal

Kinderopvang - Peuteropvang - BSO

Lees meer

locatie Breedeweg

Kinderopvang Peuteropvang BSO Gastouderopvang

Lees verder

Gastouder opvang

Kinderopvang Peuteropvang BSO Gastouderopvang

Lees verder
X